• Industrielaan 42b B-9660 Brakel

  • mail
  • telephone

Activiteiten

Aankoop boomstammen

DCBB koopt bomen aan (hardhout en populier) in heel België en Noord Frankrijk zowel van particulieren via een aanbesteding als van de overheid via een openbare verkoop. De aangekochte en gekapte bomen worden nadien op stam aangeboden voor verkoop in België of worden geëxporteerd.

Verkoop boomstammen

Voor volgende houtsoorten kan u bij DCBB terecht :

Hardhout

  • Eik
  • Beuk
  • Es

Zachthout

  • Populier

Kappen bomen

DCBB markeert de bomen die worden geveld en vervolgens op maat verwerkt volgens de wensen van de klant. Afhankelijk van de terreintoegankelijkheid worden verschillende methoden gebruikt voor exploitatie, zoals met behulp van een rupskraan of een skidder.

Wegslepen boomstammen

De boomstammen worden zorgvuldig uit het bos gesleept en netjes langs de bosrand gestapeld. We maken gebruik van aangepast professioneel materiaal dat is afgestemd op het type terrein, om zo min mogelijk schade aan de grond en het landschap te veroorzaken.

Laden boomstammen

Na het kappen van de bomen worden de boomstammen opgemeten,  op maat gezaagd en geladen voor transport.

Transport boomstammen

DCBB beschikt over eigen vrachtwagens en chauffeurs.
De boomstammen worden nadien vervoerd naar klanten in het binnenland of vinden hun weg richting haven voor export.

Export boomstammen

Bij export worden de boomstammen in containers of op vrachtwagens naar de haven vervoerd. Voor bulktransport worden de stammen van de vrachtwagen gelost en op de kade gestapeld. Vervolgens worden ze geladen op het schip voor export naar het bestemmingsland. Containers worden direct aan de rand van het bos geladen voor een efficiënte logistiek.

Houtrecyclage

DCBB hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en de circulaire economie. Na voltooiing van de werkzaamheden worden alle locaties onmiddellijk opgeruimd en netjes achtergelaten, indien gewenst door de klant. Het afval wordt vervolgens onmiddellijk verwijderd en op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Lees hier op welke manier dit gebeurt.

Heraanplanten bomen

DCBB hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en neemt daarom ook het heraanplanten van nieuwe bossen serieus als onderdeel van haar activiteiten. Dit draagt bij aan het behoud van het milieu en de natuurlijke balans, en zorgt voor een duurzame benadering van bosbeheer